Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

15 april – congres “Shaping the future of medicine”

Razendsnelle ontwikkelingen in de medische technologie zorgen voor een enorme impact op de gezondheidzorg. Dit vereist dat de toekomstige zorgprofessionals op een andere manier moeten worden opgeleid. Scholing op het snijvlak van Technologie en Geneeskunde is de sleutel tot innovatie in de geneeskunde!

 

Op vrijdag 15 april 2016 organiseert de Universiteit Twente het congres “Shaping the future of medicine”, in het kader van het 10 jarig bestaan van het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM), een geavanceerd simulatiecentrum op het gebied van technologie en geneeskunde. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Tijdens het plenaire programma zult u geïnspireerd worden door de visie van toonaangevende sprekers zoals Rob ten Hoedt, voorzitter van EUCOMED, de Europese belangenorganisatie van de MedTech industrie en Executive VP van Medtronic, die zal ingaan op de consequenties van de immense veranderingen in de gezondheidszorg vanuit het perspectief van het bedrijfsleven. Daarnaast zal Silvana Perretta, professor of surgery en director web-based education van het gerenommeerde IRCAD/IHU opleidingsinstituut uit Straatsburg haar visie geven op de noodzaak voor beter en geïntegreerd technisch – medisch onderwijs om de traditionele barrières tussen disciplines te doorbreken. In de middag zal Arnold Moerkamp, voorzitter van het Zorginstituut Nederland, spreken over kwaliteitsbewaking en de ontwikkeling van nieuwe beroepen en opleidingen in zorg en zal Heleen Miedema, opleidingsdirecteur Health van de UT haar visie schetsen op de toekomst van onder meer de Technisch Geneeskundige, en de noodzaak voor nieuwe vormen van na- en bijscholing van medisch professionals.

 

Daarnaast kunt u zich tijdens de parallelsessies laten informeren over de laatste inzichten op het gebied van simulatieonderwijs en zal uitgebreid aandacht worden geschonken aan de expertise en faciliteiten van het ECTM. U kunt op interactieve wijze kennismaken met o.a. endovasculaire simulatie, onderwijs op het gebied van medische beeldvorming, simulation-based fysiologisch onderwijs, de gestructureerde training en toetsing van medische vaardigheden en de inzet van simulatiepatiënten.

 

Voor meer informatie over het programma, de sprekers en de gratis aanmelding (beperkt aantal plaatsen) bekijk de website:www.utwente.nl/ectm-congres .

 

Wij hopen u op de 15e te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Remke Burie

 

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL