PhD candidate ‘navigatie bronchoscopie’

Status Open
Beschikbaar per 6 april, 2023
Werkgever Radboud UMC
Afdeling Oncologie, Imaging techniques, navigatie
Dienstverband Voltijd
Werktijden 36 uur per week
Locatie Nijmegen
Sluitingsdatum 28 april, 2023
Download(s) Download bijlage 1

Overige informatie


PhD candidate ‘navigatie bronchoscopie’

Functie

Op de afdeling Longziekten in het Radboudumc willen we graag zoveel mogelijk patiënten met longkanker genezen. Om dit mogelijk te maken is het van essentieel belang dat we potentiële longkanker laesies zo vroeg mogelijk kunnen identificeren, diagnosticeren, stadiëren en behandelen op een minimaal invasieve manier. Wil jij hier ook je bijdrage aan leveren? Dan maken we graag kennis met je!

Laesies die verdacht zijn voor longkanker, zijn in een vroeg stadium vaak nog niet groter dan een centimeter, en kunnen mogelijkerwijs volledig middels een flexibel endoscopische benadering gediagnosticeerd en behandeld worden. Om dit doel te bereiken is het Radboudumc hiertoe als eerste in Nederland gestart met de implementatie van een geavanceerde flexibele endoscopische procedure, beter bekend als de navigatie bronchoscopie. Met het implementeren van deze procedure bevinden we ons op het snijvlak van techniek en kliniek waarbij er intra-procedureel gebruik wordt gemaakt van een veelvoud aan technieken (denk aan ultrasound, röntgen, elektromagnetische navigatie, video en geminiaturizeerde techniek). De resultaten die we hiermee behalen zijn veelbelovend maar laten ook zien dat de procedure vooralsnog veeleisend is en hiervoor technisch verder verbeterd kan worden.

Als PhD candidate ga je in het kader van een promotietraject onderzoek opzetten en verrichten, in een multidisciplinair team met onder andere interventielongartsen en technisch geneeskundigen. De focus van het promotietraject ligt op het innoveren en integreren van nieuwe imaging technieken en instrumenten voor cone-beam CT gestuurde navigatie bronchoscopie in de dagelijkse klinische praktijk, voor zowel diagnose als behandeling van vroege stadia longkanker. De kandidaat zal daarbij zeer nauw samenwerken met specialisten van verschillende vakgroepen en specialismen in en buiten het Radboudumc, alsook de industrie.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Mede opzetten en uitvoeren van onderzoek gericht op technologische innovaties in het veld van de interventie longziekten.
  • Verwerven, organiseren en analyseren van wetenschappelijke data.
  • Publiceren van artikelen in vaktijdschriften en internationale symposia.
  • Promotie traject doorlopen binnen de Radboud Graduate School Radboud Institute of Health Sciences.

Werkplek

De afdeling Longziekten bestaat uit verschillende poliklinieken, verpleegafdelingen, functieafdelingen en een revalidatieafdeling. De klinische oncologische zorg is ingebed in het Centrum voor Oncologie, oncologische research is daaraan gekoppeld en verweven in een multidisciplinair team met medische beeldvorming, cardiothoracale chirurgie, pathologie en basale immuno-oncologische laboratoria.

Met ruim 200 collega’s, werkzaam voor de afdeling Longziekten, waaronder longartsen, A(n)IOS, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en consulenten, casemanagers, longfunctielaboranten en poliklinisch medewerkers, geven we dagelijks invulling aan persoonsgerichte en doelmatige zorg, waarbij samenwerking en goede sfeer belangrijk zijn.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een afgestudeerd Biomedisch Technoloog, Biomedisch Wetenschapper of Technisch Geneeskundige / Klinisch Technoloog (UT,TU Delft). Je hebt bij voorkeur ervaring en interesse op het gebied van imaging technieken (röntgen, video, ultrasound), flexibele endoscopie en het ontwikkelen van instrumenten. Daarnaast is het wenselijk dat je affiniteit hebt met klinisch toegepast onderzoek en heb je feeling voor klinische processen. Ten slotte ben je een echte teamplayer.

Arbeids­voorwaarden

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.789 en € 3.536 (schaal 10a) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Sollicitatie­procedure

Kom jij het verschil maken voor onze patiënten? Solliciteer vóór 24 april 2023. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats op 28 april 2023. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Wat kun je verder verwachten?

Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Lees meer over onze sollicitatieprocedure of bekijk de veelgestelde vragen.

zie ook: Vacature – PhD candidate ‘navigatie bronchoscopie’ – Radboudumc

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Contact

Heb je nog vragen? Neem contact op met dr. Roel Verhoeven, technisch geneeskundige en prof. dr. Erik van der Heijden, longarts – interventie longziekten, via (024) 361 03 25.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de hierboven genoemde collega. Heb je een andere vraag? Bekijk dan onze pagina veelgestelde vragen.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL