Promovendus digitale technieken bij hartkleplijden

Status Open
Beschikbaar per -
Werkgever Amsterdam UMC
Afdeling Technische Geneeskunde, Cardiologie
Dienstverband Voltijd
Werktijden 36 uur per week
Locatie Amsterdam
Sluitingsdatum 01 juni, 2021
Download(s) Download bijlage 1

Overige informatie


Wat ga je doen

Hartkleplijden:
Hartkleplijden komt veel voor in de cardiologische praktijk, en neemt alleen maar toe in de toekomst bij een ouder wordende bevolking. Studies hebben aangetoond dat ernstig hartkleplijden geassocieerd is met oversterfte en hartfalen. Het is daarom van belang om tijdig een diagnose te stellen, adequate begeleiding te geven, en tijdig te interveniëren. Het promotietraject bestaat uit 2 delen bij deze patienten polulatie; de ontwikkeling van digitale innovaties (pre-klinisch / introductie naar kliniek) en Health Technology Assessment van zorg op afstand.

1. Ontwikkeling van digitale innovaties:
In de afgelopen jaren is het aantal therapeutische opties fors gegroeid voor hartkleplijden. Zo zijn er nieuwe chirurgische opties voor klepreparaties en klepvervangingen en zijn de mogelijkheden voor transkatheterbehandelingen flink toegenomen. In het Amsterdam UMC worden steeds vaker innovatieve rand-tot-rand cliptechnieken voor de mitralis- als tricuspidalisklep toegepast en worden transkatheterklepvervangingen van de aorta- en pulmonalisklep al jaren aangeboden. Voorgaande behandelingen behoren grotendeels in een tertiair verwijscentrum, en patiënten met hartkleplijden zijn dus een belangrijke portfoliokeuze voor het hartcentrum. Bij een groeiend aantal patiënten en beperkte capaciteit zijn digitale oplossingen aantrekkelijk om de continuïteit van de zorg te waarborgen. Als promovendus sla je de brug tussen techniek en kliniek bij de ontwikkeling van digitale innovaties. Denk hierbij aan automatisering d.m.v. artifical intelligence (AI), zodat menselijke taken overgenomen worden voor snellere, accuratere, preciezere en reproduceerbaardere (beeld) analyses. Daarnaast zul je als promovendus betrokken zijn bij het opzetten van een nieuwe infrastructuur om tot ontwikkeling en implementatie van deze technieken te komen.

2. Evaluatie van digitale technieken:
Om patiënten met hartkleplijden goed te volgen vinden frequent poliklinisch contactmomenten plaats. Traditioneel gezien zijn dit fysieke bezoeken en telefonische consulten, waarbij in slechts een deel van het aantal contacten lichamelijk en aanvullend onderzoek plaatsvindt. Niet zelden wordt er een ‘watchful waiting’ beleid gevoerd, en gewacht tot er klachten optreden. Het wachten op klachten kan jaren lang duren, waarbij twee fysieke bezoeken per jaar onnodig veel is voor een grote groep patiënten. Digitale innovaties t.a.v. zorg op afstand zijn veelbelovend. Om de belofte te toetsen zal Health Technology Assessment verricht worden t.a.v. klinisch relevante uitkomsten, zorgconsumptie, kosten, en tevredenheid (van patiënten en zorgverleners). We zullen starten bij locatie AMC en daarna uitrollen naar locatie VUmc.

De geplande periode is 3 jaar

Wat we van je verwachten

Wij zoeken een enthousiaste promovendus:

 • Zelfsturende en nieuwsgierige Technische Geneeskundige
 • Affiniteit met en interesse in technologie, in het bijzonder digitale technieken
 • Goede sociale vaardigheden
 • Ervaring met onderzoek is een pré

Waar ga je werken

Je standplaats zal op de afdeling Cardiologie zijn.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.911,- en € 4.615,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10 CAO UMC)
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.
 • Dienstverband voor 0,8 of 1.0 fte.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Kijk hier voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden.

Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

Laten we kennis maken

Wil je direct solliciteren? Klik dan hier!
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Dr. Mark Schuuring (Cardioloog, Fellow ACHD & Cardiac Imaging | Post-doc Digital Cardiology), via m.j.schuuring@amsterdamumc.nl.

Wij zien uit naar onze kennismaking!

Bij gebleken gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: