Promovendus Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Status Open
Beschikbaar per -
Werkgever Erasmus MC
Afdeling Radiologie, Nucleaire Geneeskunde
Dienstverband Voltijd
Werktijden 36 uur per week
Locatie Erasmus MC, Rotterdam
Sluitingsdatum 08 juni, 2021
Download(s) Download bijlage 1

Overige informatie


Promovendus naar de waarde van PET-MRI bij patiënten met chronische pijn in de lage rug en heupregio (36 uur/week)

Functie inhoud

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde beschikt over state-of-the-art beeldvormende apparatuur. Begin 2020 is een PET-MRI scanner geïnstalleerd. De afdeling verricht wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde klinische waarde van deze nieuwe technologie.

PET-MRI: Deze techniek opent nieuwe mogelijkheden om structurele en functionele beeldvorming te integreren en is daarom veelbelovend voor de diagnostiek van diverse aandoeningen waaronder onbegrepen chronische pijn. Binnenkort start een gerandomiseerde klinische trial naar de aanvullende waarde van PET-MRI bij 200 patiënten met chronische pijn in de lage rug en heupregio. Onderzocht wordt of PET-MRI bij deze patiënten de juiste pijngenerator kan identificeren en of dit leidt tot veranderingen in behandelstrategie en uiteindelijk resulteert in vermindering van pijnklachten.

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van de klinische trial, in het bijzonder de inclusie van patiënten en het verrichten van klinische metingen, inclusief PET-MRI scans. Er wordt in deze studie nauw samengewerkt met het Centrum voor Pijngeneeskunde en de afdeling Orthopedie van het Erasmus MC, samenwerkingspartners aan de Stanford University en met GE Healthcare die deze studie financieel en technisch ondersteunt. Een deel van deze studie is tevens gericht op PET-MRI protocol optimalisatie en het exploreren van artificial intelligence voor beter en snellere identificatie van pijngeneratoren op de verkregen PET-MRI scans.

Je rapporteert de onderzoeksresultaten in internationale tijdschriften en presenteert op internationale congressen en in een proefschrift.

Je bent ingebed in een grotere enthousiaste en gedreven groep van onderzoekers op het gebied van musculoskeletale beeldvorming, laboranten, radiologen, klinisch fysici en technici. Hierdoor is kennis en ondersteuning op zowel het technische als klinische vlak gewaarborgd.

Bij een voltooide opleiding Geneeskunde en gebleken geschiktheid behoort het vooruitzicht op een opleidingsplaats Radiologie & Nucleaire Geneeskunde na afronding van het promotieonderzoek tot de mogelijkheden.

Werkomgeving

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde is internationaal toonaangevend op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Er werken circa 100 radiologen (in opleiding), 4 klinische fysici, 20 radiodiagnostisch laboranten & medisch nucleair werkers en 57 onderzoekers en promovendi. Het trialbureau van de afdeling ondersteunt onderzoekers. De afdeling werkt nauw samen met GE Healthcare, de leverancier van de PET-MRI. Voor meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek op de afdeling zie het wetenschappelijk jaarverslag.

Profiel

 • Je hebt een voltooide opleiding Technische Geneeskunde of een voltooide opleiding Geneeskunde en affiniteit met techniek.
 • Je hebt wetenschappelijke interesse, in het bijzonder met betrekking tot beeldvormend (radiologisch en nucleair geneeskundig) onderzoek en hebt het vermogen en de bereidheid je te verdiepen in de fysische aspecten van geavanceerde PET- en MRI-technieken.
 • Je bent leergierig, ondernemend, teamgericht en hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Je kunt goed samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en expertises.
 • Je toont initiatief en bent niet bang om op mensen af te stappen en hebt hierbij een goed gevoel voor sociale verhoudingen.
 • In wetenschappelijk onderzoek lopen dingen soms anders dan verwacht. Je kunt hier pragmatisch mee omgaan, laat je niet van de wijs brengen en bent een doorzetter.
 • Het werken met deadlines schrikt je niet af.
 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en zelfstandig en vraagt ook op tijd om hulp als je ergens in vastloopt.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van het promotietraject
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.196,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Trainingen en cursussen omtrent medisch wetenschappelijk onderzoek.
 • Een enthousiast team van onderzoek professionals en een gedegen begeleiding tijdens het promotietraject
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met met dr. Edwin Oei, musculoskeletaal radioloog, telefoon: 010 703 28 86 of e-mail: e.oei@erasmusmc.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via 06 500 310 06.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton op deze site.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: