Promovendus voor het onderzoek naar klinische toepassing van photon-counting CT

Status Open
Beschikbaar per -
Werkgever Erasmus MC, afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde
Afdeling Radiologie, Nucleaire Geneeskunde
Dienstverband Voltijd
Werktijden 36 uur per week
Locatie Rotterdam
Sluitingsdatum 07 september, 2021
Download(s)

Overige informatie


Functie inhoud

Dit promotietraject zal zich richten op verdere experimentele evaluatie en vooral ook op de implementatie van PCCT in de kliniek. Een belangrijk deel van uw promotietraject besteedt u aan het optimaliseren en evalueren van nieuwe toepassingen van de PCCT-scanner, meedenken over hoe dit vertaald kan worden in optimale acquisitieprotocollen en het onderzoeken van de toegevoegde waarde hiervan in de kliniek o.a. door het opzetten en uitvoeren van (prospectieve) patiëntenstudies.

Als promovendus zal u zich voornamelijk richten op cardiovasculaire en neurovasculaire toepassingen. U rapporteert de onderzoeksresultaten in internationale tijdschriften en presenteert op internationale congressen en in een proefschrift. De promovendus is ingebed in een grotere enthousiaste en gedreven groep van onderzoekers, laboranten, radiologen, klinisch fysici en technici. Hierdoor is kennis en ondersteuning op zowel het technische als klinische vlak gewaarborgd.

Bij een voltooide opleiding Geneeskunde en gebleken geschiktheid behoort het vooruitzicht op een opleidingsplaats Radiologie & Nucleaire Geneeskunde na afronding van het promotieonderzoek tot de mogelijkheden.

 

Werkomgeving

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC is internationaal toonaangevend op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Er werken circa 100 radiologen (in opleiding), 4 klinische fysici, 20 radiodiagnostisch laboranten & medisch nucleair werkers en 57 onderzoekers en promovendi. Het trialbureau van de afdeling ondersteunt onderzoekers. De afdeling werkt nauw samen met Siemens Healthineers, de leverancier van de PCCT. Voor meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek op de afdeling zie het wetenschappelijk jaarverslag.

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC beschikt over state-of-the-art beeldvormende apparatuur. In het voorjaar van 2021 is door het Erasmus MC, als een van de weinige centra wereldwijd, een nieuwe generatie photon counting CT-scanner (PCCT) in gebruik genomen. De afdeling verricht wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde klinische waarde van deze nieuwe technologie.

PCCT: Door een geheel nieuw en revolutionair detectorontwerp is PCCT een grote stap voorwaarts ten opzichte van de huidige CT-scanners. De PCCT-detector heeft kleinere detectorelementen dan de huidige CT-scanners waardoor gedetailleerde beelden kunnen worden gemaakt. Daarnaast registreert de PCCT-detector van elk invallend foton de energie. Deze spectrale informatie wordt gebruikt bij het reconstrueren van de CT-beelden. Dit biedt ongekende mogelijkheden om onder andere verschillende contrastmiddelen van elkaar te onderscheiden, virtueel kalk uit beelden te verwijderen en multi-materiaal decompositie te verrichten.

 

Profiel

 • Je hebt een voltooide opleiding Technische Geneeskunde of een voltooide opleiding Geneeskunde en affiniteit met techniek.
 • Je hebt wetenschappelijke interesse, in het bijzonder met betrekking tot beeldvormend (radiologisch) onderzoek en hebt het vermogen en de bereidheid je te verdiepen in de fysische aspecten van geavanceerde CT-technieken.
 • Je bent leergierig, ondernemend, teamgericht en hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Daarnaast kun je goed samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en expertises. Je toont initiatief en bent niet bang om op mensen af te stappen en hebt hierbij een goed gevoel voor sociale verhoudingen.
 • In wetenschappelijk onderzoek lopen dingen soms anders dan verwacht. Je kunt hier pragmatisch mee omgaan, laat je niet van de wijs brengen en bent een doorzetter. Het werken met deadlines schrikt je niet af. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en zelfstandig, maar vraagt ook op tijd om hulp als je ergens in vastloopt.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

 

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van het promotietraject.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.196,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Trainingen en cursussen omtrent medisch wetenschappelijk onderzoek.
 • Een enthousiast team van onderzoek professionals en een gedegen begeleiding tijdens het promotietraject
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

 

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun(t) je/u contact opnemen met Ricardo Budde, Radioloog, e-mail: r.budde@erasmusmc.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06 of stuur een WhatsApp.

 

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: