Junior Klinisch technoloog Nucleaire Geneeskunde

Status Open
Beschikbaar per 22 november, 2021
Werkgever Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis
Afdeling Nucleaire Geneeskunde
Dienstverband Voltijd
Werktijden 32-36 uur per week
Locatie Amsterdam
Sluitingsdatum 10 december, 2021
Download(s) Download bijlage 1

Overige informatie


Jouw functie

De afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Antoni van Leeuwenhoek is op zoek naar een junior klinisch technoloog om het bestaande multidisciplinaire team dat zich inzet voor de radionuclidentherapie uit te breiden. Het gaat hierbij om een de uitvoering van klinisch-technische werkzaamheden met uitzicht op een promotie traject.

Het ‘Expert center voor radionuclidentherapie’ binnen de afdeling Nucleaire Geneeskunde is een dedicated therapie-unit waar patiënten met onder andere prostaatkanker, neuro-endocriene tumoren, lever tumoren en schildklierkanker behandeld worden met radiofarmaca. Het aantal behandelingen op deze therapie-unit zal op korte termijn fors in omvang toenemen door de recente start van radionuclidentherapie voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker. Verder zet de afdeling sterk in op initiatie van, en deelname aan, wetenschappelijke studies met nieuwe therapeutische radiofamaca. En ook op technisch gebied zijn er veel ontwikkelingen gaande, zoals de klinische implementatie van geïndividualiseerde therapie door dosimetrie en implementatie van nieuwe scanners op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Innovaties op het gebied van PET/CT systemen worden hierin meegenomen.

We zijn daarom op zoek naar een junior klinisch technoloog die zich bekwaam wil maken in de uitvoering van radionuclidentherapieën, en onderzoek wil doen op het gebied van dosimetrie en kwantitatieve analyse van diagnostische en therapeutische scans. Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid om na een jaar de aanstelling uit te breiden naar een promotieonderzoek. Hierin werk je samen binnen een multidisciplinair team van nucleair geneeskundigen, klinisch fysici, klinisch technologen, medisch nucleair werkers en verpleegkundigen.

Afdeling Nucleaire Geneeskunde
De afdeling Nucleaire Geneeskunde beschikt over twee PET/CT scanners, drie gammacamera’s waarvan twee SPECT/CT scanners, twee mini-gammacamera’s voor intra-operatieve beeldvorming, en een DEXA. Voor de productie van diagnostische en therapeutische radiofarmaca is er de beschikking over een radionuclidenfaciliteit. De dedicated therapie-unit omvat een verpleegafdeling met zeven bedden voor (poli-)klinische radionuclidentherapie.

We werken in een enthousiast en sociaal team bestaande uit ongeveer 40 collega’s; nucleair geneeskundigen, medisch nucleair werkers, medisch administratief medewerkers, doktersassistenten, arts-assistenten, apothekers, klinisch technologen en onderzoekers. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de afdeling Radiologie en Radiotherapie, door gezamenlijke uitvoering van beeldvorming en interventie-behandelingen.

Werkzaamheden
Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Binnen een team van nucleair geneeskundigen en klinisch technologen het uitvoeren van radionuclidentherapieën, waaronder poliklinische intake- en vervolggesprekken, voorlichting en begeleiding van patiënten betreffende stralingshygiënische aspecten en het toedienen van therapeutisch radiofarmaca;
 • Beoordeling en verslaglegging van posttherapiescans en het uitvoeren van dosimetrische berekeningen;
 • Deelnemen aan wekelijkse multidisciplinaire besprekingen rondom radionuclidentherapieën;
 • Werkzaamheden rondom kwaliteitscontroles van medische apparatuur:
 • Bewaken dat metingen binnen de afgesproken termijnen worden uitgevoerd en afwijkende metingen bespreken;
 • MNW-ers trainen in het uitvoeren van kwaliteitscontroles;
 • Up-to-date houden van protocollen en nieuwe protocollen opstellen;
 • Wetenschappelijk onderzoek op de hierboven genoemde aandachtsgebieden met de mogelijkheid tot het volgen van een promotietraject.

Jouw profiel

 • Je bent een betrokken en bevlogen klinisch technoloog die de opleiding Technical Medicine (bijna) heeft afgerond (de master Medical Imaging & Intervention is een pré);
 • Je werkt graag in een multidisciplinair teamverband;
 • Je hebt een proactieve houding en affiniteit met oncologische therapieën en (nucleair) medische apparatuur;
 • Je bent een zelfstandige, besluitvaardige en initiatiefrijke collega;
 • Ervaring met nucleaire geneeskunde (therapieën) is een pré. Echter, de benodigde scholing om zelfstandig te werken met radioactieve stoffen binnen een klinische setting wordt intern verzorgd.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is de CAO ziekenhuizen. Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met intentie op verlenging voor onbepaalde tijd bij wederzijdse goedkeuring. Jouw salaris zal, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald worden in schaal 55/60. Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.
Als medewerker van het AVL kan je bij ons gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op het openbaar vervoer.Interesse?
Word je enthousiast van de werkzaamheden en kun je jezelf vinden in bovenstaande profiel? Solliciteren kan t/m 10 december. Bij vragen kun je contact opnemen met Marcel Stokkel, afdelingshoofd en nucleair geneeskundige.

 

Deze vacature staat open tot 10 december 2021.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: