PhD – PET Imaging in lung cancer and immunotherapy

Status Open
Beschikbaar per 20 november, 2021
Werkgever Amsterdam UMC
Afdeling Longziekten
Dienstverband Voltijd
Werktijden 36 uur per week
Locatie Amsterdam
Sluitingsdatum 05 december, 2021
Download(s) Download bijlage 1

Overige informatie


Ben jij die student BMW of Technische Geneeskunde met een achtergrond in immunologie/oncologie en interesse in PET-imaging?

Wat ga je doen

Waarom werkt immuuntherapie niet bij sommige longkankerpatiënten? Een deel van het antwoord ligt in het tumormicromilieu. PET kan dit op een unieke wijze in beeld brengen. Nieuwe T-celtracers zijn in volle ontwikkeling en kunnen in de toekomst een belangrijke tool worden om de aanwezigheid en activatie van T-cellen te monitoren. Als PhD-student zul je je binnen de longoncologiegroep primair bezighouden met de [18F]F-AraG PET-studies, m.n. de koppeling tussen klinische, radiologische en pathologische uitkomsten. [18F]F-AraG is een PET-tracer wat T-celactivatie in kaart zou moeten brengen door stapeling in actieve T-cellen. PET-onderzoek is een belangrijk speerpunt binnen de longoncologiegroep, de PET-studies worden geënt op de lopende klinische investigator-initiated studies. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken met anderen in een groot multidisciplinair team. Er zijn mogelijkheden om na voltooien van dit traject verder te gaan met PET onderzoek binnen de longoncologiegroep.

 

Wat neem je mee

Wij zoeken een enthousiaste onderzoeker met een (bijna) afgeronde academische opleiding in de biomedische wetenschappen of technische geneeskunde. Je hebt ambitie om carrière te maken binnen het wetenschappelijk onderzoek, je hebt bij voorkeur een achtergrond in immunologie/oncologie en een bijzondere interesse in PET-imaging. Je hebt affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en toont in je werk over het nodige organisatietalent en uitstekende communicatievaardigheden te beschikken. Omdat het onderzoek deel uitmaakt van een multidisciplinair team is het essentieel dat je met verschillende professionals kunt samenwerken en je communicatief sterk bent. Verder heb je een actieve werkhouding waarbij je veel eigen initiatief toont en creatieve oplossingen aandraagt voor problemen. Uitstekende mondelinge en schriftelijke rapportagevaardigheden, in het Nederlands en Engels, ronden je profiel af.

 

Wat bieden we jou

  • Wij bieden een  contract voor 12 maanden met de intentie tot verlenging voor nog eens 36 maanden.
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

 

Over het project

Dit betreft een promotietraject op het gebied van PET imaging om het immunologisch werkingsmechanismen rondom immuuntherapie en longkanker te bestuderen. Er zijn mogelijkheden om na het voltooien van dit PhD traject verder te gaan met onderzoek bij longkanker en PET.

 

Waar en met wie werk je samen

AFDELING LONGZIEKTEN – Longoncologiegroep

De multidisciplinaire longoncologiegroep levert kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg, als één van de weinige centra in Nederland beschikt het AmsterdamUMC over het volledige pallet aan behandelopties voor longkankerpatiënten. Daarnaast verrichten we internationaal toonaangevend wetenschappelijk onderzoek met diverse speerpunten, waaronder de PET-imaging, welke wij doen in samenwerking met andere academische centra en private partners zoals farmaceutische industrie en diagnostische bedrijven.

 

Interesse in deze functie

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken vindt plaats in de eerste helft van de maand december.

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Dr. Idris Bahce, longarts via 020-4444782 of via i.bahce@amsterdamumc.nl

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Tanja Hart, Recruitment adviseur, via 06-21603178 of t.hart@amsterdamumc.nl

Een referentiecheck, screening en aanstellingskeuring kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier of dit ook voor jou geldt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: