Promovendus: ‘Klinische vraagstukken in trans-femorale amputaties’

Status Open
Beschikbaar per -
Werkgever UMCG
Afdeling Revalidatiegeneeskunde, Orthopedie
Dienstverband Deeltijd
Werktijden 28,8 uur per week
Locatie Groningen
Sluitingsdatum 22 april, 2022
Download(s)

Overige informatie


De afdeling Revalidatiegeneeskunde is, in samenwerking met de afdelingen Orthopedie en Bewegingswetenschappen, op zoek naar een gedreven en enthousiaste promovendus (28,8 uur) voor een nieuw op te zetten onderzoeksproject omtrent ‘Klinische vraagstukken omtrent trans-femorale amputaties’.

Werkomgeving

De afdeling Revalidatiegeneeskunde is onderdeel van het Centrum voor Revalidatie (CvR) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en richt zich naast diagnostiek en behandeling van patiënten op onderwijs en onderzoek op het gebied van de revalidatiegeneeskunde. De afdeling bestaat uit twee UMCG locaties: Beatrixoord in Haren en locatie Groningen. De afdeling Revalidatiegeneeskunde werkt voor dit project samen met de afdelingen Orthopedie en Bewegingswetenschappen, beide gesitueerd op locatie Groningen UMCG.

Wat ga je doen

Het project
De kern van het onderzoek richt zich op klinische vraagstukken omtrent trans-femorale amputaties. Er worden in Nederland jaarlijks zo’n 3300 beenamputaties uitgevoerd; in 660 van de gevallen betreft het een trans-femorale amputatie. Vanuit de klinische praktijk komen geregeld vraagstukken over deze amputaties naar voren, o.a. gericht op de opties en keuzes m.b.t. operatietechnieken. De keuze voor de toegepaste operatietechniek voor femurlengte en spierhechting kan namelijk invloed hebben op stompheling, risico’s voor complicaties, vorm en functie van het musculoskeletale systeem en functionaliteit. Het is daarom van belang om deze keuze op basis van (wetenschappelijke) kennis te onderbouwen en adviezen te formuleren voor de klinische praktijk.

In dit project staan twee klinische vraagstukken centraal:

  • Vraagstuk 1: Wat is de optimale femurlengte in trans-femorale amputaties?
  • Vraagstuk 2: Is myodesis of myoplastiek de beste optie als operatietechniek?

Middels meerdere deelonderzoeken zal er wetenschappelijke kennis verworven worden. Deze deelonderzoeken zullen in overleg met de promovendus worden vormgegeven en kunnen onder andere bestaan uit literatuuronderzoek, klinische evaluaties, biomechanische analyse, beeldvorming en/of computersimulaties. Het onderzoek wordt uitgevoerd door en in samenwerking met de afdelingen Revalidatiegeneeskunde (prof. J.H.B. Geertzen, prof. Dr. R. Dekker, dr. K. van Kammen), Orthopedie (prof. P.J. Jutte) en Bewegingswetenschappen (prof. J.H.P. Houdijk).

Functiebeschrijving
Als promovendus zet je het onderzoek op en voer je het onderzoek uit in het UMCG en ben je daarbij mede verantwoordelijk voor de inhoudelijke, organisatorische en logistieke aspecten van het onderzoeksproject. Daarnaast vertaal je de resultaten in (inter)nationale publicaties en presenteert deze op (inter)nationale bijeenkomsten.

Wat vragen wij

Wij zoeken een promovendus met een (bijna) afgeronde masteropleiding Bewegingswetenschappen, Geneeskunde, Technische Geneeskunde of vergelijkbaar. Daarnaast bezit je de volgende vaardigheden:

  • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beschikt over klinische, biomechanische en/of technische kennis en vaardigheden die aansluiten bij de genoemde onderzoeksdomein.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend in de Engelse en Nederlandse taal.
  • Je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken, bij voorkeur heb je al gewerkt in een multidisciplinaire omgeving.
  • Je bent een organisatietalent, bruggenbouwer, teamspeler, een harde werker en een leuke collega.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft in eerste instantie een arbeidscontract voor de duur van één jaar (28,8 uur per week) met uitzicht op verlenging voor de duur van het project. Het salaris bedraagt minimaal € 2.570,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.271,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.
– prof. dr. Jan Geertzen, hoofd UMCG Centrum voor Revalidatie en afdeling Revalidatiegeneeskunde: (050) 361 2295
– dr. Klaske van Kammen, wetenschappelijk onderzoeker Centrum voor Revalidatie: (050) 361 6160

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 april 2022.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: