Fellowship Anne Meesters

Afronding fellowship Anne Meesters-Boulogne

Anne Meesters heeft eind 2023 haar fellowship afgerond in het UMCG en is nu officieel Technisch Geneeskundig Specialist Traumachirurgie & 3D Lab!

Anne vertelt: “Het doel van mijn fellowship was dat ik zelfstandig de chirurgische planningen van (complexe) botbreuken kan uitvoeren met behulp van 3D modellen en vervolgens een operatieplan kan voorstellen aan de chirurg. Hierbij heb ik de kans gehad om mij te verdiepen in de Traumachirurgie om zo in te schatten waar 3D technologie van meerwaarde kan zijn.”

In 2021 is de case “Fellowship 3D beeldvorming bij bekkenfracturen” over de fellowship van Anne gepubliceerd. Hier lees je meer over de fellowship en hoe Anne deze heeft opgezet.

Nu ze haar fellowship heeft afgerond, kijkt Anne terug op jaren waarin veel veranderd is bij de Traumachirurgie met betrekking tot 3D technologie.

Hoe heb je als fellow het UMCG geholpen en wat staat er te wachten voor de toekomst?

Anne: “3D beeldvorming is bij de behandeling van bekkenfracturen inmiddels niet meer weg te denken en dit zijn we de afgelopen jaren aan het uitbreiden naar andere toepassingen. Daarnaast is er een vast moment bij de wekelijkse patiëntbespreking waar 3D casuïstiek wordt besproken.”

Hoe ziet jouw rol van technisch geneeskundig specialist er de komende tijd uit?

Anne: “Ik heb inmiddels een vaste plek in het UMCG. Mijn taken zijn gedeeltelijk bij de Traumachirurgie (o.a. polikliniek en begeleiding van onderzoek) en gedeeltelijk bij het 3D lab (o.a. onderwijs en stage coördinator, 3D planningen, begeleiding van onderzoek).

Welke mogelijkheden zie je voor anderen die soortgelijke fellowships nastreven?

Anne: “Ik denk dat het voor iedereen die werkzaam is in een 3D lab en zich daar bezighoudt met de patiëntenzorg waardevol is om een 3D fellowship te doen. Hiermee zorgen we dat we op één lijn zitten met alle 3D labs en laten we zien wat de TG Specialisten met 3D specialisatie kunnen.”

Namens de NVvTG van harte gefeliciteerd met je fellowship Anne!

Fellowship Anne Meesters
Scroll naar boven