Afronding fellowship Marjolein Admiraal

Marjolein Admiraal heeft recent haar fellowship afgerond op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Ze heeft zich gespecialiseerd in intra-operatieve neuromonitoring (IONM) en intensive care neuromonitoring.
Marjolein werkt nu als staflid op de afdeling KNF in het AMC, waar ze o.a. deze taken uitvoert:
•    micro-elektrode opnames voor de lokalisatie van de nucleus subthalamicus (STN) bij diepe hersenstimulatie in Parkinson patiënten;
•    EEG monitoring en evoked potentials (EP) monitoring bij cardio-thoracale chirurgie;
•    EEG beoordeling bij postanoxie patiënten op de IC in het kader van prognose bepaling;
•    hersenstambewaking bij microvasculaire decompressie.
Daarnaast is Marjolein tijdens het fellowship breed opgeleid binnen de KNF op gebied van EEG en EMG. Ook behandelt ze patiënten met cervicale dystonie met EMG-geleide botuline toxine injecties. De komende tijd wil ze haar bekwaamheid in de IONM verder uitbreiden naar monitoring bij andere chirurgische ingrepen.
 
Marjolein besteedt het overgrote deel van haar tijd aan klinische taken, maar ze probeert ook tijd vrij te maken voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij richt ze zich op het vereenvoudigen van EEG monitoring bij patiënten die na een reanimatie op de IC zijn opgenomen. Hierbij gaat het om het vereenvoudigen van zowel de EEG registratie zelf, als het ondersteunen van de beoordeling van EEG middels artificiële intelligentie.
 
Namens de NVvTG, van harte gefeliciteerd met het afronden van je fellowship en veel succes in de toekomst!

Scroll naar boven