Wetenschapsavond: juridische aspecten

Op 21 mei organiseert de Wetenschapscommissie in samenwerking met de VvAA een avond in het kader van de juridische aspecten van het kwaliteitsregister, de wet BIG, tuchtrecht en wat dit betekent voor de technisch geneeskundige.

\"med_juridisch\"Met ingang van januari 2014 is Technische Geneeskunde opgenomen in de wet BIG. Ook is het kwaliteitsregister gelanceerd en door een groot aantal technisch geneeskundigen reeds in gebruik. Dit zijn positieve en belangrijke ontwikkelingen voor de beroepsgroep. Maar deze ontwikkelingen roepen ook vragen op over de consequenties hiervan.

Dhr. A. Kreule is hoofd juridische dienstverlening van de VVAA en zal een interactieve lezing geven op deze wetenschapsavond. Aan de hand van uw casussen zal de juridische kant van bovengenoemde ontwikkelingen belicht worden.

Daarnaast, waarneer de tijd het toelaat, laten we klinisch werkzame TG-er aan ‘t woord over zijn ervaringen ten aanzien van het gebruik van kwaliteitsregister.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze informatieve avond, en uw (juridische) vragen of cases vooraf in te sturen. Aanmelden en insturen van vragen voor Dhr Kreule kan via wetenschap@nvvtg.nl, tot 14 mei a.s.

 Details:

Wat: wetenschapsavond ‘Wet BIG en juridische consequenties’

Wanneer: 21 mei 2014

Tijd: 19.15u tot 21.30u (zaal open om 18.45u)

Locatie: Pieterskerkhof 23, te Utrecht (routebeschrijving)

Accreditatiepunten: 2

Aanmelden: vóór 14 mei 2014

 

Scroll naar boven