Beroepsvereniging Technisch Geneeskundigen viert 1e lustrum

Amsterdam – Op vrijdag 23 januari organiseerde de NVvTG (Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde), de beroepsvereniging voor technisch geneeskundigen, het vijfde jaarlijks congres. Diverse vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland spraken op dit congres waar 200 aanwezigen kennis opdoen over de nieuwste technologieën binnen de geneeskunde. Minimaal invasieve chirurgie, medische robotica, e-health en medische beeldvorming waren slechts enkele onderdelen die aan bod kwamen.

Naast het vijfjarig bestaan van de vereniging, zijn er ook vijf jaar technisch geneeskundigen op de arbeidsmarkt. Een jonge beroepsgroep welke de komende jaren haar intrede binnen de ziekenhuizen verder zal doorzetten. De technisch geneeskundige is medisch opgeleid met technische kennis en vormt een brug tussen patiënt, arts en technologie. Sinds 1 jaar hebben zij ook bevoegdheden uit de wet BIG; deze wet regelt de bevoegdheid voor voorbehouden handelingen.

Op de congresdag werd tevens de Prof. Vooijs prijs uitgereikt. Deze jaarlijks terugkerende prijs gaat naar het meest klinisch relevante afstudeeronderzoek van de opleiding Technische Geneeskunde van de Universiteit Twente. De prijs is vernoemd naar één van de grondleggers van technische geneeskunde en oud-decaan van de medische faculteit van Nijmegen.

Scroll naar boven