Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Congres van de NVvTG

Vrijdag 11 oktober 2013 vond het vierde wetenschappelijke congres van de NVvTG plaats, ditmaal in de Jaarbeurs in Utrecht. Foto’s van de gehele dag zijn hieronder te zien.
De dag werd geopend met presentaties van prof. dr. Hans Rietman en chirurg/piloot Marck Haerkens, gevolgd door de feestelijke lancering van het Kwaliteitsregister, een belangrijke mijlpaal voor de BIG-registratie en verdere professionalisering van Technisch geneeskundigen. Meer informatie en direct inschrijven kan hier. Aanvullende links voor de presentatie van Marck Haerkens over CRM zijn onderaan deze pagina te vinden.

De dag werd voortgezet met posterpresentaties en uitdagende workshops van Siemens, de Universiteit Twente en Kivi Niria. Het middagprogramma bestond uit parallelsessies, met in totaal 18 verschillende presentaties en een tweede posterronde. Het programma bood daarnaast ruimte voor het bijpraten en netwerken.

De dag werd afgesloten met de uitreiking van diverse prijzen. De prof. Vooijs award ging naar Kristian Overduin. Uit de beoordelingen van de posters door Jonne Doorduin (TG-inhoudelijk), Lioe-Fee de Geus-Oei (methodologie) en Annelies Lovink (communicatie) kwam Anne Steins als beste uit de bus met haar poster getiteld:

  • Urothelial cell culture on a matrix of spider silk. A novel technique in bladder reconstruction – Anne Steins

De prijs voor beste presentatie werd gedeeld tussen Esther Rozeboom en Paul de Jonge, met de presentaties:

  • Joystick and touchpad devices increase efficiency in flexible endoscope tip control – Esther Rozeboom
  • Ureteral reconstruction using tubular collagen scaffolds – Paul de Jonge

De studenten-aanmoedigingsprijs, ofwel de beste presentatie van alle studentdeelnemers, werd gewonnen door Brian Mouthaan met de presentatie:

  • Early responses evoked by single pulse electrical stimulation: can the Hilbert-Huang transform reveal hidden frequency information? – Brian Mouthaan

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. De commissie wil alle deelnemers en sprekers bedanken en hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien. Was u er dit keer niet bij, volgend najaar zal het 5e congres wederom in het najaar georganiseerd worden. We hopen u dan te begroeten!

Voor de volgende editie van het jaarlijks congres is het bestuur op zoek naar een nieuwe commissie. Geïnteresseerden worden verzocht contact op te nemen via e-mail voor meer informatie.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: