De technisch geneeskundige uit het RadboudUMC verricht pionierswerk op het gebied van longkankerdiagnose met Philips-technologie voor bronchoscopische procedures

De technisch geneeskundige uit het Radboud Universitair Medisch Centrum, Roel Verhoeven, verricht pionierswerk op het gebied van longkankerdiagnose dankzij de Philips-technologie (Philips Lung Suite) voor bronchoscopische procedures. De Philips Lung Suite biedt zowel een diagnose als behandeling van longkanker in één procedure. Het Radboud UMC heeft een onderzoek verricht waarbij de nauwkeurigheid van de diagnose wordt verbeterd en daarbij de stralingsdosis wordt verminderd. Dankzij de technische achtergrond van de technisch geneeskundige was het mogelijk om samen met de longarts deze nieuwe procedure te verrichten.

Bekijk hier het volledige nieuwsbericht dat Philips heeft gepubliceerd.

Roel Verhoeven schreef een artikel “Cone-beam CT and Augmented Fluoroscopy-guided Navigation Bronchoscopy Radiation Exposure and Diagnostic Accuracy Learning Curves” in de Journal of Bronchology & Interventional Pulmonology over de onderzoeksresultaten.

Scroll naar boven