Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Debat DJS: Digitale inzage in het medisch dossier: hoe regelen we dat?

Op 12 oktober 2016 organiseert De Jonge Specialist, in samenwerking met Nictiz, een debat rondom de digitale inzage in het EPD. Aan tafel zullen patiënten, medisch specialisten, aios, huisartsen, haio’s, ICT-medewerkers en juristen plaats nemen.

Sinds de start van de maatschappelijke discussie omtrent digitale inzage van het patiëntendossier is er veel over gezegd en geschreven. Maar in de politiek blijft het dit jaar steken bij veel mitsen en maren. Het gebruik van onlinediensten, zoals het aanvragen van recepten of het maken van een afspraak via internet, is in 2015 grofweg verdubbeld. Toch biedt slechts 17% van de huisartsen en 11% van de medisch specialisten aan zijn patiënt inzage in medische gegevens. De academische centra hebben hieraan wel een boost gegeven, maar er zijn ook veel kritische geluiden.

 

Graag nodigen we je uit om mee te discussiëren over dit actuele onderwerp! Het debat vindt plaats van 19:00 tot 22:00 uur in het gebouw van de VvAA, Orteliuslaan 750 te Utrecht, onder leiding van Aliëtte Jonkers. Voor catering wordt uiteraard gezorgd.

 

Indien je aanwezig wilt zijn, ontvangen wij je aanmelding graag via info@dejongespecialist.nl, onder vermelding van ‘EPD debat’.

Informatie is ook hier te vinden.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL