Een 10 voor het afstuderen van Harry Vaassen!

Harry Vaassen is de 7e student die met een 10 afstudeert voor de Master Technical Medicine. Begin 2022 was zijn colloquium over “Intraoperative Quantification of Intestinal Microcirculation: A modern interpretaion of fluorescence angiography”. De afstudeercommissie bestond uit Prof. dr. R.H. Geelkerken, Dr. D.J. Lips, Prof. dr. S. Manohar, Drs. P.A. van Katwijk, J.K. van Zandwijk, MSc en B. Wermelink, MSc. 

In maart 2020, tijdens de eerste coronagolf, heeft Harry een stage van drie maanden gedaan op de Heelkunde in het MST (Enschede). Het onderzoek tijdens die stage ging over het gebruik van fluorescentie voor het herkennen van slechte darmperfusie. Dit was toen nieuw. Na twee weken waren alle stagiairs niet meer welkom in de kliniek vanwege de epidemie en heeft hij de opdracht vanuit huis gedaan. Omdat hij meer tijd had voor de opdracht, kwam hij erachter dat er veel potentie in zat en wist hij zijn begeleiders te enthousiasmeren. Prof. Geelkerken, die tijdens deze M2 stage niet betrokken was, kreeg uiteindelijk het verslag in handen en heeft contact gezocht om een M3 op te zetten. Harry heeft gekozen om op de Heelkunde van het MST zijn afstudeerstage te doen op basis van het enthousiasme van begeleiders en de klinische mogelijkheden (ondanks hij dit niet tijdens een eerdere stage heeft kunnen ervaren.

Tijdens het afstuderen heeft hij de zogeheten FLIGHT research lijn opgezet. Hierin gebruiken ze fluorescentie angiografie om de perfusie en vitaliteit van darmen tijdens een operatie direct te kunnen kwantificeren. Het doel is om de chirurg objectief te helpen bepalen of een stuk darm wel of niet gereseceerd moet worden, en om complicaties met darm-anastomosen te voorkomen. Hij heeft de bestaande techniek omgezet tot een objectieve en kwantitatieve methode door bepaalde beeld- en signaalanalyses toe te passen. In volgend onderzoek willen ze de techniek gaan gebruiken om ook andere organen te beoordelen. “De resultaten zijn veelbelovend, en het is heel gaaf dat ik het onderzoek zelf heb kunnen opzetten vanaf M2.”

Nu zijn ze bezig met de financiering zodat het project kan worden doorgezet binnen een promotietraject. Hier kan hij in ieder geval het komende jaar nog mee bezig. Uiteindelijk zou Harry een functie nastreven binnen een chirurgie afdeling waar hij verantwoordelijk is voor of betrokken is bij het implementeren van nieuwe technieken bij operaties. Hierin wil hij een uitvoerende rol hebben, dus mee doen met de operaties. Hij is van mening dat een TG’er een dergelijke implementatie ontzettend kan versnellen.

Wij willen Harry feliciteren met dit resultaat en wensen hem veel succes en plezier in het vervolgonderzoek!

Scroll naar boven