Even voorstellen: nieuwe bestuursleden

Tijdens de extra ingelaste ALV van 18 april zijn René van der Bel en Mats Koeneman toegetreden tot het bestuur. Zij vullen de vacante posities van algemeen bestuurslid in die ontstaan was na het aftreden van Marjon Stijntjes en Martijn van Lavieren tijdens de ALV van februari.

Het bestuur van de NVvTG bestaat nu uit:

Martijn van Mourik (voorzitter), Myrthe van der Ven (secretaris), Daan de Jong (penningmeester/vice-voorzitter), Abel Swaan (algemeen bestuurslid), Mats Koeneman (algemeen bestuurslid) en René van der Bel (algemeen bestuurslid).

Mijn naam is Mats Koeneman, 29 jaar en afkomstig uit Nijmegen. Na mijn master afgerond te hebben woon en werk ik nu met veel plezier in Rotterdam. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan squash, hardlopen, zeilen, muziekoptredens afgaan en maatschappelijke betrokken blijven met bezigheden bij een (politieke) vereniging, buurthuis of iets dergelijks.

Ik werk op de Intensive Care Volwassen in het Erasmus MC Rotterdam waar ik onderzoek doe naar de optimalisatie van en uitkomsten bij de behandeling van hartstilstand buiten het ziekenhuis. Nu ik aangesteld ben als Algemeen Bestuurslid van onze vereniging, zal ik mij hard maken om de NVvTG nog professioneler, groter en bekender te maken dan het nu al is.

Ik ben René van der Bel, 29 jaar oud. Opgegroeid in Rotterdam, maar woon en werk ik sinds een paar jaar in Amsterdam. Met mijn diploma op zak ben ik aan de slag gegaan als promovendus bij de afdeling Nefrologie in het AMC. Daarin houd ik mij bezig met de rol van de nieroxygenatie in chronische nierziekten, een belangrijk onderdeel hiervan is het ontwikkelen van functionele MRI technieken voor de nier in samenwerking met de Radiologie.

Naast mijn werk neem ik graag een kijkje onderwater, ben ik assistent duikinstructeur en breng ik graag een bezoek aan Het Concertgebouw. Stil zitten is niet mijn ding (behalve tijdens een concert) en zodoende zet ik me de voorbije jaren altijd met veel enthousiaste in voor van alles. Of het nu de opleiding Technische Geneeskunde, een (bij)baan of een duikvereniging betrof. Organiseren is leuk, maar nu is het tijd voor wat een volgende stap.

Als TG-ers bevinden we ons in de luxe positie, dat we zelf ons beroep verder vorm kunnen geven en positioneren. Hier heeft de NVvTG al grote stappen in gezet. De afgelopen jaren zijn de strategische en politieke aspecten van mijn werk meer en meer gaan boeien. Dus, naast de ervaring die en het enthousiaste dat ik meeneem, hoop ik deze aspecten verder te ontwikkelen. De komende jaren zal ik mij als algemeen bestuurslid inzetten om ons beroep nog beter op de kaart te zetten!

Mocht je mij iets willen vragen of om wat voor reden dan ook contact met mij op willen nemen, dan kan je mij bereiken via: r.vanderbel@nvvtg.nl.

Scroll naar boven