Events rondom Technische Geneeskunde

Jubileumcongres LAD14-06-2023

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) organiseert vanwege haar 75-jarig bestaan een reeks bijeenkomsten. De aftrap is op woensdagmiddag 14 juni met een jubileumcongres over de vraag hoe je strategisch, innovatief en vitaal kunt ‘dokteren’. Werk je in dienstverband? Dan ben je via onze beroepsvereniging ook lid van de LAD en kun je het congres gratis bijwonen. Accreditatie is aangevraagd.

 

Meld je aan

Het congres vindt plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort van 13.00 – 17.00 uur.

 

De LAD bestaat in 2023 75 jaar. Sinds 1948 is er veel veranderd, maar wat brengt de toekomst in een tijd waarin de houdbaarheid van ons zorgstelsel onder druk staat? Welke verantwoordelijkheid kunnen artsen en andere zorgprofessionals daarin nemen? Wat kan innovatie brengen? Hoe behouden we jonge en ervaren dokters voor het vak terwijl de zorgvraag blijft toenemen? Kortom: wat brengt de toekomst en hoe kunnen artsen en andere zorgprofessionals daar zelf richting aan geven?

 

Over die vragen wil de LAD tijdens het jubileumjaar een ‘reis’ maken met haar leden via een reeks bijeenkomsten, te beginnen op woensdag 14 juni. Drie toonaangevende sprekers houden die dag een TED-talk over de volgende thema’s:

  • Innovatie: digitalisering en eHealth gaan snel, maar waar kan innovatie in de zorg écht het verschil maken?
  • Leiderschap: om te veranderen, is leiderschap nodig. Hoe kunnen artsen en andere zorgprofessionals ‘strategischer dokteren’? Welke verantwoordelijkheid hebben ze in de maatschappelijke discussie over de houdbaarheid van ons zorgstelsel? Organisatiefuturoloog Arjen Banach zet je aan tot nadenken.
  • Cultuur: hoe creëer je een werkcultuur die veerkracht en vitaliteit stimuleert, zodat zorgprofessionals duurzamer inzetbaar blijven? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor de mensen om je heen? Auteur en KNO-arts Froukje Verdam neemt de deelnemers mee in haar visie op dit onderwerp.

Aansluitend aan de TED-talks wordt nader op deze onderwerpen ingegaan tijdens parallelsessies.

 

Vervolgbijeenkomsten

Het congres op 14 juni vormt de aftrap van het jubileumjaar. Op woensdagavond 4 oktober (Zwolle) en op woensdagavond 24 januari 2024 (Eindhoven) organiseert de LAD twee regiobijeenkomsten waarbij we de input van 14 juni gaan verdiepen. Op 17 april 2024 komen alle bevindingen samen tijdens een slotcongres. Ook bij deze vervolgbijeenkomsten ben je uiteraard van harte welkom. Je kunt je via het aanmeldformulier zowel voor de afzonderlijke bijeenkomsten als voor de gehele reeks aanmelden.

 

Lees meer over het programma.

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: