Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Najaarsbijeenkomst Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF)

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF) nodigt Technisch Geneeskundigen van harte uit voor de thematische Najaarsvergadering op vrijdag 4 november 2016.

Locatie: Filmmuseum Eye te Amsterdam

Thema: “Opleiding, Zorg en Wetenschap”

Programma

14.00-14.30 Ontvangst

14.30-17.30 Nascholing

14.30-15.00 De opleiding KNF in NEURON2

15.00-15.30 Hersendoodprotocol, alles duidelijk?

15.00-15.30 Postersessie met thee

16.00-17.30 Vrije voordrachten wetenschappelijk onderzoek

17.30-18.00 Borrel

18.00-21.00 Diner

Opleiding: de opleiding staat ter discussie. Graag bespreken we de laatste ontwikkelingen.

Zorg: het nieuwe hersendoodprotocol is in gebruik genomen. Zijn er punten van discussie? Graag horen we van u of het protocol op alle punten helder is. Dit kan aan de hand van uw eigen casus.

Wetenschap: Er gebeurt veel klinisch neurofysiologisch wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Het onderzoek is doorgaans van hoge kwaliteit, inventief, innovatief en klinisch relevant. Toch weten we lang niet altijd goed waar onze collega’s in den lande mee bezig zijn. Dat is jammer, want de resultaten kunnen van toepassing zijn op uw eigen praktijk of onderzoek. Daarnaast worstelen collega’s met de interpretatie van gepubliceerde onderzoeksresultaten. Wat is de bewijskracht? Is het toepasbaar in de praktijk? Al met al voldoende reden om de nascholingsmiddag van de NVKNF grotendeels te besteden aan klinisch neurofysiologisch wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Het doel van dit deel van de middag is inzicht te krijgen in wat er zoal gaande is op klinisch neurofysiologisch wetenschappelijk gebied in Nederland, en een platform te creëren om de nieuwste onderzoekstechnieken en -resultaten te bespreken met collega’s.

Wij nodigen u van harte uit voor deze middag, waarvoor accreditatie wordt aangevraagd. Indien u een hersendood-casus wilt presenteren, horen we dat graag. Wij vragen u ook om uw eigen onderzoek te komen presenteren, en/of uw vragen m.b.t recent wetenschappelijk onderzoek aan ons voor te leggen. De deadline voor het sturen van abstracts1) voor mondelinge presentatie en / of poster, en vragen aangaande wetenschappelijk onderzoek is verlengd tot 19 oktober. U kunt deze sturen aan secretaris@nvknf.nl. Wij hopen op veel belangstellenden en een levendige discussie!

Het Bestuur

Michel van Putten, Fleur van Rootselaar, Vivianne van Kranen-Mastenbroek, Rob Strijers

Aanmelden: Deelname voor leden van de NVKNF is kosteloos, voor niet-leden wordt een bijdrage van €50 gevraagd. Voor het diner wordt een bijdrage van €15 gevraagd. U kunt zich vóór 21 oktober 2016 aanmelden. U kunt dit doen via de website www.nvknf.nl of klik hier voor de inschrijfpagina. I.v.m. catering en planning kunt u aangeven of u wenst deel te nemen aan de lunch en/of diner. Speciale dieetwensen kunt u aangeven op de inschrijfpagina.

Doelgroepen: Neurologen en klinisch neurofysiologen, klinisch fysici, technisch geneeskundigen.

Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse vereniging voor Neurologie. Zodra de punten zijn toegekend zal dit op de website worden vermeld.

Voertaal: De voertaal is Nederlands, m.u.v. voordrachten van niet-Nederlands sprekende onderzoekers

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL