Functionele technische geneeskunde

Icoon cluster functionele technische geneeskunde

Cluster Functie & Fysiologie

Het cluster Functie & Fysiologie brengt Technisch Geneeskundigen samen die zich richten op het meten, interpreteren en moduleren van medische signalen. Door inzet van de nieuwste technologieën brengen zij de functie en fysiologie van het lichaam in kaart om diagnostiek en behandelingen te meten en te verbeteren.

De Technisch Geneeskundige in Functie & Fysiologie

Technisch Geneeskundigen (TG) binnen het cluster Functie & Fysiologie houden zich bezig met het meten, interpreteren en moduleren van (bio)medische signalen. Zij ontwikkelen, onderzoeken en implementeren medische technologieën om de functie en fysiologie van verschillende orgaansystemen te meten en te verbeteren.

TG in dit cluster werken bijvoorbeeld binnen de cardiale elektrofysiologie, klinische neurofysiologie, (orgaan)perfusie of urodynamica. Zij gebruiken sensortechnologie om de functie van het hart, de hersenen, donororganen of de urinewegen zo goed mogelijk te meten en daarmee de diagnostiek te verbeteren. Andere TG binnen Functie & Fysiologie zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in neuromodulatie. Door deze technologie verder te ontwikkelen en optimaal in te zetten spelen zij een belangrijke rol in de behandeling van pijn- of bewegingsstoornissen.

Cluster structuur

De doelen van het cluster Functie & Fysiologie zijn: 1) TG samenbrengen die zich bezighouden met Functie & Fysiologie, 2) kennisuitwisseling onderling bevorderen en 3) vormgeven van de toekomstige technisch-medische vervolgopleiding van dit cluster.

Het cluster organiseert vier nascholings- en netwerkevenementen per jaar om TG binnen de Functie & Fysiologie samen te brengen en kennis uit te wisselen. Alle TG die zich bezighouden in Functie & Fysiologie worden daarom aangemoedigd zich aan te sluiten bij dit cluster. Samen creëren we een netwerk van TG experts waardoor we van elkaar kunnen leren en met elkaar ons werkveld kunnen doorontwikkelen. 

Contact

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuws en activiteiten van cluster Functie & Fysiologie? Sluit je dan aan bij het cluster door een mail te sturen via onderstaande knop. Ook als je vragen/suggesties hebt voor dit cluster of in contact wil komen met (andere) TG in dit cluster kun je contact met ons opnemen. 

De stuurgroep van cluster Functie & Fysiologie bestaat uit:

  • Eline Schaft
  • Mathijs van Schie
  • Sven Stuiver
  • Thomas van Steenbergen 
  • Koen van der Sluijs
Scroll naar boven