Terugblik op de ALV

Op 22 februari jongstleden vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de NVvTG plaats te Utrecht. Tijdens deze avond werd er door het bestuur teruggekeken op het beleid van 2015 en vooruit gekeken naar de beleidsplannen van 2016.

Het beleidsplan voor 2016 is opgedeeld in drie thema’s: “Beroepsvorming”, “Beroepsfinanciering” en “De nieuwe zorg”. Het beleid heeft als doel de beroepsuitoefening te bevorderen door remmende en stimulerende factoren beter in kaart te brengen. De technisch geneeskundige weet als geen ander hoe de zorg door opkomende technologieën zal veranderen en het is daarom belangrijk deze kennis met andere instanties te delen. Wij raden eenieder die hier verder in geïnteresseerd is het gehele beleidsplan na te lezen, te vinden bij ‘downloads’ op de ledenpagina.

Ook de commissies keken vooruit naar het komende jaar:
Akke Bakker presenteerde namens de kwaliteitscommissie de eerste evaluatie van het kwaliteitsregister. Ze liet de gestage groei van de inschrijvingen in het kwaliteitsregister zien en onderstreepte het belang van het vastleggen van activiteiten in het register voor een goede uitvoering van evaluatie. Het kwaliteitsregister zal komend jaar verder onder de aandacht gebracht worden bij de leden.

Namens de opleidingscommissie presenteerde Rinse Ubbink de evaluatie van de pilot van de eerste fellowships. Deze pilot bestond uit zes fellowships, waarvan de eerste recent zijn afgerond. In het aankomende jaar gaat de commissie aandacht besteden aan verdere professionalisering en verduurzaming van de organisatie van klinische vervolgopleidingen. Daarnaast zal de commissie zich bezig houden met het samenstellen van een database voor nascholing en ervaringen.

Ilse Kant presenteerde namens de recent opgerichte PC commissie hun doelstellingen en beleid voor het aankomende jaar. Als commissie zijn zij verantwoordelijk voor interne en externe communicatie, promotie en het consistent gebruik van de huisstijl. Ook als je zelf in het nieuws bent of TG gerelateerd nieuws tegenkomt, laat het weten aan communicatie@nvvtg.nl.

Mathilde Hermans presenteerde de ideeën voor het nieuwe jaar namens de wetenschapscommissie, waarbij door het organiseren van een reeks focusavonden en diverse workshops meer de diepgang gezocht zal worden. Daarnaast heeft de wetenschapscommissie als doel een online platform op te richten om wetenschappelijke interactie tussen de leden te bevorderen.

Afscheid bestuursleden
Tevens hebben we afscheid genomen van Marjon Stijntjes en Martijn van Lavieren. Zij zijn afgetreden als bestuurslid van de NVvTG en wij danken beiden hartelijk voor hun inzet en bijdrage aan de vereniging in de jaren 2013 tot 2016.

Actief worden?
Het succes van de NVvTG is afhankelijk van de inzet van leden en daarom is de vereniging altijd opzoek naar leden die actief willen worden. Lijkt je het leuk om bij te dragen aan onze jonge, groeiende en ambitieuze vereniging, neem dan contact op met het bestuur (info@nvvtg.nl)

Scroll naar boven