Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Terugblik wetenschapsavond Heart & Lungs

Op maandag 13 januari vond de eerste wetenschapsavond van het jaar 2014 plaats. In een monumentale werfkelder in Utrecht vertelden drie sprekers over hun werk op het gebied van hart en longen. Allereerst vertelde Stefan Sandker over zijn opleiding tot klinisch perfusionist (post-HBO opleiding). Stefan is werkzaam op de thorax-IC in het MST in Enschede. Interessant om te horen in welke werkvelden technisch geneeskundigen zich zoal in specialiseren. Daarna was het woord aan Dagmar Ouweneel, promovendus in het AMC, over cardiac assist devices. Zij vertelde over de soms verbazingwekkende klinische praktijk van al jaren in gebruik zijnde medische behandelingen ondanks dat er nauwelijks bewijs van de effectiviteit is. De voorkeur van artsen voor een bepaalde behandeling maakt het soms erg lastig een goed gerandomiseerd onderzoek hiernaar op te zetten. Als laatste gaf Bob de Vos, promovendus bij het Image Sciences Institute Utrecht, een presentatie over zijn onderzoek naar computer-aided diagnosis bij longkankerscreening.

Voordat de avond werd afgesloten met een nieuwjaarborrel, was er een bedankje voor Joyce Bomers voor haar enthousiasme en inzet voor de wetenschapscommissie. Joyce maakt hiermee plaats voor een nieuw lid in de commissie.

We kijken terug op een geslaagde avond. De commissie wil de sprekers nogmaals bedanken voor hun interessante bijdrage en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en inbreng tijdens de discussies. We zien u graag terug bij een volgende bijeenkomst van de wetenschapscommissie. De commissie staat open voor suggesties voor de invulling van de wetenschapsavond ( contact).

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL