Terugblik wetenschapsavond ‘Van meten naar weten’

Hoe om te gaan met verstoringen in je data? Dit was de centrale vraag die vanuit verschillende invalshoeken belicht werd tijdens de wetenschapsavond ‘van meten naar weten’.

Dr. Maurice van Keulen gaf op een inspirerende wijze aan hoe je de mate van onzekerheid kunt opslaan in je data en hoe je dit kunt gebruiken om tot de meest waarschijnlijke oplossing te komen. Vervolgens presenteerde Evelien Geertsema een praktische oplossing voor het synchroniseren van data van twee verschillende systemen. Timon Fabius liet hierna zien hoe je uit een dataset met veel variabiliteit op een snelle manier de meest gelijkende samples kunt selecteren.

Tot slot was er een presentatie van Rob Hartman van Twente Medical Systems International over het vermijden van 50 Hz ruis in elektrofysiologische signalen zonder achteraf gebruik te hoeven maken van filters. De sprekers konden rekenen op vele vragen vanuit de goedgevulde zaal. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op deze avond en hoopt alle aanwezigen ook de volgende wetenschapsavond te verwelkomen.

Scroll naar boven