Terugblik workshop NLC: TG in de medische startup

Op 21 juni hebben NLC en de wetenschapscommissie, tegenover het AMC in Amsterdam, een workshop verzorgd over de Technisch Geneeskundige in het bedrijfsleven. Hierbij was de focus op het opzetten van een start-up. Op deze verzorgde locatie presenteerde NLC zich voor de toegestroomde NVvTG-leden en studenten. Na een openingswoord door de CEO van NLC Bert-Arjan Millenaar ging de groep uiteen in 4 subgroepen. Per groep werd er aan de hand van ingebrachte ideeën van twee TG-studenten een lean (business) canvas ingevuld, waarbij alle belangrijke aspecten bij het opzetten van een start-up naar boven kwamen.

Veel leuke, levendige discussies volgden waarna per twee groepen de resultaten vergeleken werden. Opvallend hoe ver een groep kan komen met het uitwerken van een idee binnen een korte tijd! De bijeenkomst werd voortgezet met twee korte pitches van jonge business developers, die ondersteund worden door NLC bij het naar de markt brengen van een medisch-technische innovatie. Jonge ondernemers van Lapara Surgical en Scinvivo, lieten zien hoe het leven in een start-up eruit ziet en straalden veel enthousiasme uit.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel waar werd nagepraat en menigeen in gesprek ging met NLC over toekomstige projecten.

Een geslaagde en gezellige middag waarbij veel dank uitgaat naar iedereen van NLC die deze middag mede heeft mogelijk gemaakt.

Scroll naar boven