Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

TG Rianne de Vries genomineerd voor publieksprijs Longfonds

Technisch Geneeskundige Rianne de Vries van het Academisch Medisch Centrum is genomineerd voor de publieksprijs van het Longfonds voor haar onderzoek naar de SpiroNose – een slimme elektronische neus die verschillende longziekten kan detecteren in uitgeademde lucht. Ademgegevens van patiënten worden opgeslagen in de grote ‘BreathCloud’ database, een online platform dat gekoppeld zit aan elke SpiroNose. Hierdoor kan de adem van een patiënt bij uitademing direct worden geanalyseerd.

Momenteel wordt het systeem in verschillende ziekenhuizen en huisartsenpraktijken uitgerold om met name longziekten zoals astma, COPD, longkanker en respiratoire infecties op te sporen, maar andere toepassingen zijn zeker mogelijk. De SpiroNose is met BreathCloud niet alleen snel in het zoeken naar een diagnose, maar kan ook gebruikt worden om subtypen van patiënten te onderscheiden en de respons op (nieuwe) behandelingen te voorspellen. Hiermee beantwoordt het systeem aan de groeiende behoefte aan ‘personalized medicine’.

Als beroepsvereniging onderschrijven we dit fantastische werk van Rianne van harte. Feliciteert u haar binnenkort ook met de publieksprijs van het Longfonds? U kunt uw stem uitbrengen via de volgende link: https://www.longfonds.nl/wie-wint-de-publieksprijs

 

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: