Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Vacature: projectleider SEIN

SEINStichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Bij SEIN, Langdurige Zorg, wonen bijna 400 mensen vanwege hun epilepsie en bijkomende problematiek.  Daarnaast bezoeken ruim 13.000 patiënten de poliklinieken ten behoeve van de diagnose en behandeling bij onbegrepen aanvallen, refractaire epilepsie en complexe slaapstoornissen.

Tevens vinden ongeveer 2000 korte klinische opnames plaats voor diagnostiek en instellen van een behandelplan. De kracht van SEIN ligt in de multidisciplinaire aanpak, waarbij gespecialiseerde neurologen, neurofysiologen, psychologen en anderen nauw samenwerken. SEIN werkt samen met de Universitaire Centra. Onderzoek van SEIN richt zich op aanvalsdetectie, differentiaaldiagnostiek, EEG-signaal analyse, epilepsiechirurgie en genetica van epilepsie. Bovendien is SEIN erkend om de stage epileptologie in de opleiding tot neuroloog te bieden.

 

Specifiek

Binnen de Langdurige Zorg van SEIN zijn verschillende domotica-toepassingen geïmplementeerd om aanvallen te signaleren  (nachtelijk uitluisteren, cameraobservatie, Epi-Care).
Een grote uitdaging voor SEIN is het selecteren en implementeren van een aanvalsdetectiemiddel voor het signaleren van risicovolle aanvallen in de woonsituatie . Er is momenteel geen geschikt hulpmiddel om overdag en ’s avonds deze risicovolle aanvallen te detecteren. Het komende innovatieproject is gericht op in gebruik name van één of meer aanvalsdetectietoepassingen in de dag situatie, binnen de (financiële) middelen die  beschikbaar zijn binnen de langdurige zorg.  Voor het project zoeken wij een projectleider met inhoudelijke deskundigheid

Samen met een team van zorgmanagers, medici, technici en patiëntvertegenwoordigers werk je aan de implementatie van nieuwe technologie voor de automatische detectie van risicovolle epileptische aanvallen. Op een zorgafdeling richt je samen met je team een high-tech test omgeving in, waarin bewoners met nieuwe hulpmiddelen gemonitord worden op aanvallen. Ook onderzoek je de toegevoegde waarde van de aanvalsdetectiehulpmiddelen. Hierbij kun je gebruik maken van nieuwe technologie die nu al toegepast zou kunnen worden, maar nog niet gebruikt wordt. Dit project zal bijdragen aan de verhoging van patiëntveiligheid en autonomie van mensen met epilepsie.

 

Werkplek

Werklocatie is in overleg op locatie Cruquiushoeve te Cruquius en grotendeels bij de KNF afdeling van SEIN in Heemstede.

 

Aantal uren per week

16 uur per week

 

Inhoud functie

Als inhoudelijk projectleider de testcase aanvalsdetectie ontwikkelen conform opgesteld projectplan en leiding geven aan de uitvoeringswerkgroep; met participatie in de stuurgroep;
Visiebepaling en opstellen programma van eisen met gebruikers;
Uitvoeren nulmeting en evaluatie;
Implementatietraject aanvalsdetectiesysteem;
Rapportage van tussen- en eindresultaten en publiceren van de eindresultaten;
Mogelijke participatie  in aanverwante trajecten gericht op aanvalsdetectie binnen SEIN.

 

Profiel

Je bent afgestudeerd technisch geneeskundige, beschikt over relevante technische en medische basiskennis en bent geïnteresseerd in medische hulpmiddelen. Je beschikt over enige onderzoekservaring (planning, coördinatie, spss.). Uiteraard ben je communicatief vaardig en kun je samenwerken met de technici, medici en patiëntvertegenwoordigers in je team. Als projectleider bewaar je het overzicht binnen een project en kun je werken met deadlines. Een zelfstandige en secure werkhouding met organiserend en wervend vermogen is noodzakelijk en je vindt het leuk om een multidisciplinaire werkgroep aan te sturen. Je staat stevig in je schoenen.

 

Wij bieden

Een boeiende en uitdagende werkomgeving met eigen inbreng, initiatief en verantwoordelijkheden.
Rechtspositie en inschaling zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Deze functie is ingedeeld in FWG 60 met een maximum salaris van € 4303,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Het betreft een aanstelling voor de duur van het project tot 1 januari 2018.
Werklocatie is in overleg op locatie Cruquiushoeve te Cruquius en grotendeels bij de KNF afdeling van SEIN in Heemstede.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dr. G.H. Visser, neuroloog/medisch hoofd afdeling KNF SEIN Heemstede 023-558144 of mevrouw E. Geertsema, onderzoeker SEIN Heemstede 023-5588982.

 

Sollicitatie

Je kunt tot 1 april a.s. reageren via deze link op de website van SEIN

 

 

 

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL