Het laatste nieuws over Technische Geneeskunde

Vacature: Promovendus divisie beeld, UMC Utrecht

Achtergrondinformatie

Knipsel

In het Center for Image Sciences van het UMC Utrecht worden beeld gestuurde behandelingen van kanker ontwikkeld en aangeboden aan patiënten uit heel Nederland. Het centrum is gespecialiseerd in oncologische lever interventies, nieuwe ontwikkelingen waarmee tumoren in de lever weinig-invasief (zonder te snijden) en beeld gestuurd kunnen worden behandeld. De beschikbaarheid van de verschillende beeldvormende modaliteiten (we gebruiken o.a. CT, SPECT, PET en MRI) in combinatie met technische en medische ontwikkelingen heeft er voor gezorgd dat beeld gestuurde interventies tegenwoordig een plaats hebben in de standaard behandeling van kankerpatiënten. Voorbeelden van deze behandelingen zijn radioembolisatie met radioactieve microsferen die in de lever worden gespoten, chemo-embolisatie (TACE) en high intensity focused ultrasound (HIFU). Binnen onze onderzoeksgroep zijn we op zoek naar kandidaten voor een promotietraject.

Projecten

  1. Holmium-166 radioembolisatie Dit project richt zich op het bestuderen van de veiligheid en de effectiviteit van radioembolisatie bij patiënten met een hepatocellulair carcinoom van de lever, gebruikmakend van de nieuw ontwikkelde holmium-166 microsferen. Medio 2016 zal daartoe een vroege fase 2 studie starten. Daarnaast wordt de optimale dosis gezocht om een tumor te behandelen. De radioactieve microsferen die worden toegediend bij radioembolisatie kunnen worden afgebeeld met SPECT, PET en MRI. Door terug te kijken naar data van de reeds behandelde patiënten proberen we te bepalen wat de minimale dosis is om tumor respons te verkrijgen.
  2. MRI-geleide radioembolisatie Dit project richt zich op het opzetten van MRI-geleide radioembolisatie voor levertumoren. Op dit moment wordt radioembolisatie Röntgen-geleid uitgevoerd, MRI-geleiding kan deze therapie potentieel aanzienlijk verbeteren. Dit project bestaat allereerst uit het uitzoeken van de beste materialen, logistiek en MRI-technieken om deze behandeling MRI-geleid uit te voeren. Vervolgens zal er een klinische trial worden opgezet om de haalbaarheid van deze behandeling te onderzoeken in patiënten met levertumoren.

Functie-eisen/doelgroeppersoon

Wij zoeken zeer gemotiveerde en enthousiaste kandidaten, bij voorkeur afgestudeerd technisch geneeskundige of arts. Ervaring met klinische studies en/of medische beeldvorming, bijvoorbeeld via de master Medical Imaging & Interventions, is een sterke pre. U bent sociaal vaardig en communicatief, beschikt over analytische kwaliteiten en een sterk doorzettingsvermogen, en kunt onderzoek uitvoeren met betrokkenen uit verschillende disciplines.

Contact

Deze vacature wordt aangeboden door Prof. Dr. Marnix Lam (Nucleair geneeskundige), Prof. Dr. Maurice van den Bosch (Interventieradioloog en Hoofd afdeling Radiologie) en Dr. Maarten Smits (Arts-onderzoeker Radiologie). Indien u interesse heeft, stuur uw cv met motivatie naar dr. M.L.J. Smits. E-mail: m.l.j.smits-3@umcutrecht.nl.

 

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: