Verslag: Workshop Thesis Design

Wist je dat een boek ook een ‘open ruggetje’ kan hebben?! Dat hangt af van de bindmethode, wat weer bepaald wordt door de oplage en je budget. Je kunt het zo gek niet bedenken, vrijwel alles is mogelijk bij het opmaken en laten drukken van je proefschrift. Het is vooral wat je zelf aanspreekt. Wel is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Zo beïnvloedt bijvoorbeeld de papiersoort de bindwijze.

En met onder andere de papierkeuze geef je helemaal je eigen look en feel aan je boek.

Ipskamp is één van de drukkerijen in Nederland die proefschriften drukt. Wanneer je een boek gaat drukken, lever je je boek in het juiste formaat aan en geef je je voorkeuren aan. Ipskamp geeft je hierbij graag advies en op de website vindt je tips. Als je de opmaak niet zelf wilt doen, kun je dit uitbesteden aan de drukker. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de omslag te laten ontwerpen.

Behalve een uitleg over het gebruik van InDesign, kwamen druktechnieken, papiersoorten en productieproces en doorlooptijd aan bod in de workshop. Het was een interessante avond en nuttig voor iedereen die een keer een proefschrift wil laten drukken.

Scroll naar boven