Events rondom Technische Geneeskunde

Webinar MDR/IVDR – Beschikbaarheid medische hulpmiddelen en Post-Market Surveillance (PMS)29-06-2021

Op 26 mei 2021 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht op het gebied van medische technologie (Medical Devices Regulation, MDR). Een jaar later geldt dit voor wetgeving op het gebied van in vitro diagnostiek (In Vitro Diagnostic Regulation, IVDR). De Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU) en Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) organiseren samen met de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) een reeks webinars over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Het webinar op 29 juni gaat over de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen en Post-Market Surveillance. Verschraalt het aanbod van medische hulpmiddelen als gevolg van de MDR en IVDR? Hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden en wat betekent de Post-Market Surveillance verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen?

Kijk hier voor meer informatie over dit webinar!

Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: