Events rondom Technische Geneeskunde

Wetenschapsavond Artificial Intelligence24-09-2019

Artificial Intelligence, een modeterm die je overal tegenkomt. In elk domein lijkt deze relatief nieuwe manier van data-analyse en voorspellingen op te rukken. De vraag rijst: hoe springt de technisch geneeskundige om met dit nieuwe gereedschap in zijn of haar arsenaal; wanneer heeft het wel of niet zin om het in te zetten?
Tijdens deze wetenschapsavond gaan we dit thema bespreken met AI-bedrijf GoDataDriven als gastheer. Deze avond wordt opgezet als discussieavond; eerst zullen er twee korte praatjes plaatsvinden; daarna discussiëren we aan de hand van een aantal stellingen.
Eerst zal Klaske Siegersma, TG-promovenda verbonden aan het UMC Utrecht en het Amsterdam UMC, locatie VUmc, vertellen over haar werk binnen de cardiologie en het belang van menselijke domeinkennis bij enorme hoeveelheden cardiovasculaire data uit de kliniek. Recent publiceerde zij nog een zeer interessant review met een prachtig overzicht over de huidige status van AI binnen de cardiovasculaire imaging .
Vervolgens zal Vincent Warmerdam, een gedreven data scientist verbonden aan GoDataDriven, ons in bredere zin meenemen langs een aantal voorbeelden waar AI wel en niet goed uit de verf komt, en de kunstmatige “domheid” die soms naar voren komt bij het implementeren van zulke technieken.
Tot slot is er ruimte voor een discussie en zal er een aantal stellingen voorgelegd worden. We zullen de avond afsluiten met een kleine borrel.
Wanneer: 24 september 2019
Hoe laat: Inloop vanaf 18.30 uur, start praatjes: 19.00 uur, afsluiting rond 21.00 uur
Waar: GoDataDriven/Medicx.ai, Amsterdam, Wibautstraat 202
Wie: alle TG-(studenten) of andere geïnteresseerden in het gebied van AI
Hoeveel: Gratis voor TG-studenten & NVvTG-leden, 10 euro voor externen (machtiging ter plekke)
[]
1 Step 1
Wetenschapsavond 24 september 2019
NVvTG lid?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Terug

Sitemap


Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde • KvK: 08200242 • IBAN: NL85 RABO 0153 1487 21 • BIC: RABONLU4NL • Mede initiatiefnemer van: